Кадър и видео Ruptly, vbox7.comВсе повече стават жертвите на наводненията в Германия. Броят

...
Кадър и видео Ruptly, vbox7.comВсе повече стават жертвите на наводненията в Германия. Броят
Коментари Харесай

141 станаха жертвите на опустошителните наводнения в Германия

Кадър и видео Ruptly, vbox7.com

Все повече стават жертвите на наводненията в Германия. 

Броят на починалите при пагубните наводнения в Германия доближи 141, откакто полицията заяви за 98 починали в западната провинция Райнланд-Пфалц, съобщи ДПА. В прилежащата провинция Северен Рейн - Вестфалия, до петък вечерта беше доказана гибелта на 43 души, написа Българска телеграфна агенция.

Полицията заяви също за 670 потърпевши в окръг Арвайлер, един от най-пострадалите региони в Райнланд-Пфалц. Стотици хора в района остават в неопределеност.
Над 23 хиляди души вземат участие в избавителните интервенции в Северен Рейн-Вестфалия, съгласно локалните управляващи.

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер посети дружно с премиера на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет град Ерфтщат, където доста къщи бяха разрушени, а десетки коли отнесени от придошлите реки през последните дни. Щайнмайер изрази сърдечни благодарности на участниците в избавителните интервенции и прикани да продължи поддръжката за потърпевшите. Той посочи, че солидарността ще е нужна и откакто бедствието слезе от първите страници на вестниците.

Лашет от своя страна разказа обстановката като " бедствието на столетието " и даде обещание, че ще бъде оказана помощ бързо и без непотребна администрация.

Германският канцлер Ангела Меркел ще посети разрушения от стихията град Шулд в провинция Райнланд-Пфалц.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР